- klassisk fransk løgsuppe
Pil løgene og skær dem i ringe. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Hæld rapsolie og smør i en stor gryde. Når det er stegeklart rister du løg og hvidløg heri. Tilsæt laurbærblade og timian (tip: bind timian sammen til en lille buket - så er det let at fiske det op inden servering). Skru med det samme ned til middel varme, og lad dem så ellers stå og hygge sig på komfuret den næste times tid, til de er blevet brune og karamelliserede. Rør af og til.
Tilsæt hvidvinen, og lad den koge helt ind. Herefter tilsætter du bouillon, og lader suppen småsimre i 30 min.
Smag suppen til med salt og peber, og fisk timian og laurbærblade op.
Rist de 4 skiver brød og riv osten.
Hæld suppen i 4 suppeskåle, og læg en skive ristet brød på toppen af hver. Top med et godt lag revet ost. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til osten på toppen har fået farve.
Vær meget forsigtig når du serverer - skålene er ekstremt varme!!