Halvér alle auberginerne på langs, og læg dem på en bageplade m. bagepapir på med skæresiden opad. Bag dem ved 200 grader i ca. 30 minutter, til "aubergine kødet" er blevet blødt. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Skovl herefter det bløde "kød" ud af hver aubergine med en spiseske. Sæt (de nu meget bløde) aubergine skaller i et smurt ovnfast fad.
Snit løget fint, og svits det i en gryde til det er blødt og gennemsigtigt. Tilsæt oksefarsen lidt ad gangen og lad det brune med.
Snit den halve porre fint i ringe, og tilsæt den til retten.
Tilsæt tomatpuré og alle krydderierne.
Hak auberginekødet lidt (det er som en grov mos, men snit lige igennem med en kniv et par gange), og tilsæt det til retten. Lad det hele simre i 5 min.
Fyld aubergineskallerne med oksekødsblandingen, og drys med ost.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter.
Servér retten med f.eks. majskolber og tomatsalat.
*) Dukkah er en arabisk krydderiblanding, som du selv kan lave. Har du ikke lige tid og lyst til at kaste dig ud i krydderiprojektet, kan du evt. erstatte dukkah med en tsk stødt spidskommen.