Opvarm mælken så den bliver lunken. Opløs gæren heri.
Rør æg, sukker og salt i, og dernæst mel og kardemomme. Til sidst røres blødt smør/margarine i dejen. Dejen skal være meget blød men sammenhængende. Lad den gerne stå og røre i maskinen i 5-8 minutter.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time.
Mens dejen hæver laver du fyldet: Rør marcipan, blødt smør og sukker sammen til en ensartet masse. Og det var sådan set det!
Når dejen er hævet deler du den i 12 lige store dele (jeg er lidt nørdet, så jeg vejer som regel af, så jeg er sikker på de bliver lige store).
Hver del formes til en bolle, som du ruller ud til en flad pandekage på køkkenbordet, diameter ca 8-10 cm (husk mel på bordet!). Midt på pandekagen lægger du en teskefuld marcipanfyld, og herover et stykke mørk chokolade. Luk pandekagen sammen (vær grundig). og sæt fastelavnsbollen på en bageplade med lukningen nedad.
Lad dem efterhæve i ca. 20-30 minutter mens ovnen varmer op.
Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 12-13 minutter til de har fået farve.
Lad dem afkøle på en bagerist, og når de er kolde pyntes med glasur og f.eks. hakkede pistacienødder.