- eller kåldolmere. Kært barn har mange navne - men den gode smag er den samme!
Rør alle ingredienserne sammen til farsen, og sæt den på køl indtil den skal bruges - gerne et par timer.
Fjern de yderste (grimme) blade af hvidkålen, og sænk hele hvidkålshovedet ned i kogende vand så det er dækket. Lad det koge i ca. 5 minutter.
Tag det op, og fjern nu forsigtigt de yderste 8-10 blade, så de ikke går i stykker.
Kog disse blade i yderligere 3-4 minutter, indtil de er bløde. NB: Gem nu 5 dl kogevand der skal bruges til sovsen!
Dryp dem af og skær forsigtigt den grove del af.
Nu laver du hvidkålsrouletterne ét af gangen. Bred et hvidkålsblad ud på et skærebræt, læg fars på midten, og fold nu "pakken forsigtigt sammen - top + bund, og rul så rouletten. Vikl til sidst rundt med kødsnor, så pakken ikke kan lukke sig op under stegning.
Brun hvidkålsrouletterne på begge sider i smør eller margarine i en gryde. Tilsæt de 5 dl kogevand og bouillonterningen, skru ned til lav/middel varme, læg låg på og lad hvidkålsrouletterne boble stille videre i ca. 30 minutter.
Fjern rouletterne fra gryden med en hulske, kog din sky op og tilsæt fløde og ribsgele. Jævn saucen med en meljævning, og smag til med salt og peber. Er farven for lys tilsættes lidt madkulør.
Servér med kogte kartofler.