- opskrift på den klassiske tyske julekage
Opløs gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt smeltet smør og æg.
Bland alle krydderierne i melet, og tilsæt 2/3 af melblandingen og sukker til dejen.
Tilsæt hakkede mandler og alle de tørrede frugter.
Ælt resten af melet i, til dejen er luftig og smidig. Den må ikke være for tør. Sæt den til hævning på køkkenbordet med et rent viskestykke over i ca. 2 timer.
Rul den hævede dej ud til en oval.
Rul marcipanen ud også som en oval (rul på et flormelis drysset bord), og løft marcipanen over på dejstykket. Rul nu dejen sammen (langside mod langside) og fold enderne pænt ind. Læg brødet på en bageplade med lukningen nedad.
Efterhæver i 45 minutter.
Bages v. 180 grader (ingen varmluft) i ca. 30-35 min.
Når din Stollen er kommet ud af ovnen pensles den straks med smeltet smør og drysses med et godt lag flormelis.