Start med at hakke mandler, pistacienødder, sukat og syltet appelsinskal groft.
Blødgør smørret i mikroovnen (det skal ikke smeltes - bare være blødt), og bland det med sukker, sirup og salt. Rør det enten med en håndmixer eller på køkkenmaskinen.
Rør blandingen af hakkede nødder/frugt i.
Rør potaske ud i en skål med 1 tsk vand. Tilsæt blandingen til dejen.
Rør melet i lidt ad gangen, og saml til sidst dejen med fingrene på køkkenbordet.
Rul dejen ud til en "tæt" ruller med en diameter på ca. 5 cm, og skær rullen i 2. Hver del pakkes tæt ind i film, og begge ruller lægges i fryseren til næste dag.
Tag én rulle op af fryseren af gangen. Lad den evt lige ligge på køkkenbordet i 10 minutter. Skæres herefter i tynde skiver (2 mm), der lægges på en bageplade.
Bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 5-7 min.
Opbevar de kolde brunkager i en tætsluttende kagedåse.