Fjern alle grønne blade fra blomkålshovedet, og kog det i 4-5 minutter. Gem kogevandet.
Rør en frikadellefars af kød, rasp, mel, æg, finthakket løg, og salt / peber. Tilsæt evt lidt vand hvis farsen er for fast, men det skal være forholdsvis fast.
Sæt blomkålshovedet i et ovnfast fad med stilken nedad. Dæk hele ydersiden med frikadellefarsen.
Flet nu et "tæppe" af bacon. Tip: Det gøres lettest på et stykke bagepapir.
Løft nu bagepapiret med bacontæppet over på blomkålet, vend hurtigt rundt, og pak hovedet ind i tæppet så al farsen dækkes.
Bages ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Mens blomkålet bager kan du koge kartoflerne og lave sovsen.
Opvarm mælk og blomkålsvand. Lav en jævning af mel og noget vand, og når blandingen i gryden når kogepunktet pisker du jævningen i til sovsen har den rette tykkelse.
Tilsæt kulør (et "pift"), og smag til med salt, peber og ribsgele.