- opskrift på lækre bløde og snaskede kanelsnegle
Smelt smør i en gryde, og hæld mælk og vand i det smeltede smør.
I en røreskål smuldres gæren, og den håndvarme mælkeblanding hældes over.
Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt.
Rør gradvist melet i, til dejen slipper skålen og er lækker og smidig. Dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid til ca. dobbelt størrelse.
Gør smørret blødt i mikroovnen, og mix alle ingredienser sammen med en håndmixer.
Udrul den hævede dej på et stykke bagepapir. Det skal være ca. 30 x 20 cm.
Smør remoncen ud over hele fladen undtagen den yderste cm på den korte led. Denne pensles med lidt mælk eller æg.
Nu rulles stykket sammen fra den korte led, så du får en kort men tyk rulle. Skær forsigtigt (uden at trykke for meget med kniven) skiver á ca. 1,5-2 cm tykkelse, og sæt dem på en bageplade med papir. Enden på hver snegl stikkes forsigtigt ind under bunden af sneglen.
Opvarm ovnen til 200 grader (ingen varmluft). Mens den varmer op efterhæver sneglene (de skal ikke efterhæve ret længe).
Bag dem midt i ovnen ca. 13 minutter.
Pynt de afkølede onsdagssnegle med glasur. Hvis du ønsker et gittermønster som på billedet, laves det nemmest ved at blande en lidt tyk glasur, fylde den i en engangs sprøjtepose hvor du klipper et lille hul, og så ellers sprøjter det ud i mønsteret.
God fornøjelse!