Dejlig grønsagstærte
Forvarm ovnen til 200 grader (uden varmluft).
Hak smørret i små tern, der nulres ind i melet så det kommer til at ligne rasp. Tilsæt salt og vand, og saml dejen med hænderne.
Når dejen er sammenhængende ruller du den ud, og kommer den i et smurt tærtefad, der gerne må have lidt høje kanter.
Prik bunden godt med en gaffel, og forbag den i 15 minutter.
Skær broccolien i små buketter. Stilken skal ikke bruges i tærten (tip: gem den - den smager dejligt stegt i tynde skiver, eller brug den i din juicer!). Skyl buketterne og kog dem et minuts tid. Lad dem derefter dryppe af i en si.
Pisk æg, ricotta, mælk, salt og peber godt sammen.
Fordel de kogte broccoli buketter på den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Dæk toppen med revet ost.
Bag tærten videre ved samme temperatur i yderligere 30 minutter. Læg staniol over når den har fået farve nok.
Steg bacon sprød, og fordel den på toppen af tærten inden servering. Sæt gerne grøn tabasco sauce på bordet til dem der kan lidt et lidt stærkt indspark!