Start med at lave bunden: Bland mel, sukker og salt sammen, og saml herefter dejen med smørret der gerne må have stuetemperatur - så er det nemmest. Æltes nemmest med fingrene.
Smør en aflang tærteform grundigt med smør og drys den med mel. Bank den af over håndvasken, så overskydende mel kommer af. Pres dejen ned i formen, og prik den godt i bunden med en gaffel.
Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 15 minutter, til bunden begynder at få lidt farve.
Mens bunden bager hakkes de 80 g mørk chokolade. Når bunden er kommet ud af ovnen fordeles den hakkede chokolade på bunden. Lad chokoladen smelte, og jævn evt lige overfladen ud med en ske. Sæt i køleskab, og lad det blive helt koldt.
Lav chokoladecremen mens kagen afkøler i køleskabet: Opvarm piskefløden i en lille gryde. Lad det komme næsten op på kogepunktet, og tag så gryden af varmen. Fyld de 180 g hakket chokolade i, og lad det smelte helt i den varme fløde. Hæld den flydende masse over i en anden skål, og sæt i køleskabet.
Når cremen er blevet afkølet og helt tyktflydende hældes den over den nu helt kolde kage. Sæt det hele tilbage i køleskabet - gerne natten over. Cremen vil få en konsistens cirka som nutella.
Inden servering pyntes hele overfladen med friske blåbær. Servér den iskold lige fra køleskab. Smager skønt med en stærk espresso til!