Skønne fyldte zucchini blomster
Zucchini blomsterne rengøres forsigtigt.
Lav fyldet først: Steg bacon og lad det dryppe af og afkøle lidt. Bland alle ingredienserne til fyldet.
Lav orly dejen ("pandekagedejen") ved at piske mel, æggeblomme, vand, olie, øl og salt/peber sammen til en jævn masse. Pisk hviden stiv, og vend den i dejen.
Åbn forsigtigt zucchini blomsten, så det bliver muligt at fylde ca. 1 spsk fyld ind i blomsten, inden kronbladene samles igen rundt om fyldet. Det gøres lettest med fingrene.
Når blomsterne er fyldt, vendes de i orly dejen (som er ret tyktflydende). Dette gøres også nemmest med fingrene (selv om det er lidt noget "nas").
På en pande hælder du nu neutral madolie. Der skal være ca. 0,5-1 cm på bunden (du kan også friturestege dem helt, dvs. så de svømmer i olie, men det virker fint også på denne måde). Steg de orlydejs dyppede blomter til de er blevet pænt lysebrune, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Drys med groft salt og server straks som en lille snack.