Start med at koge kompotten i god tid, da den skal blive helt kold - gerne et par timer i forvejen.
Skyl rabarberne og snit dem i stykker á ca 1 cm.
Hæld rabarberne i en gryde sammen med vand og sukker, og varm op. Når det koger skruer du ned på lavt blus, og lader det småkoge til rabarberne er møre. Lav en jævning af kartoffelmel og lidt vand, og rør det i blandingen. Køl af.
Lav cremen ved at røre æggeblommer, sukker og maizena sammen i en lille gryde. Tilsæt mælk og vaniljekorn. Varm op ved middel varme mens du pisker. Cremen er færdig når den er blevet tyk. Køl af i køleskab.
Pisk fløden til flødeskum og vend den kolde creme heri. Tip: Rør godt i den kolde creme først, så den bliver blødere og nemmere at fordele i flødeskummet.
Knus makronerne.
Anret triflien i portionsglas, ved at samle det i lag fra bunden af: rabarberkompot + knuste makroner + creme + rabarberkompot + knuste makroner + creme (på toppen).
Lad de samlede triflier hvile tildækket i køleskabet i en time inden servering. Pynt med f.eks. frisk mynte, friske spiselige blomster eller hakkede mandler.