Rør farsen af svinefars, hvedemel, rasp, æg, evt. fintrevet løg, salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand, men farsen skal være rimeligt fast.
Sæt en grydefuld vand over at koge. Når det koger former du boller ud af farsen og koger dem i ca. 8 minutter. GEM 4 DL. AF KOGEVANDET.
Skræl sellerien, og skær den i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm. Sæt en ny gryde vand over med lidt salt i, og kog ternene heri til de er møre. GEM 1 DL. AF KOGEVANDET.
Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet heri til en jævning. Tilsæt 4 dl. kogevand fra bollerne og 1 dl. kogevand fra selleri. Smag til med salt og peber.
Tip: bliver saucen for tynd kan du tilsætte lidt ekstra meljævning (mel + vand rørt sammen). Er den blevet for tyk tilsætter du lidt mere af kogevandet fra bollerne.
Hæld selleritern i saucen, og servér retten med de kogte kødboller og kogte kartofler. Drys evt. med lidt frisk persille.