- mormormad når det er bedst
Mos de kogte kartofler med en gaffel.
Bland alle ingredienserne til farsen: oksefars, svinefars, finthakket løg, mosede kartofler, æg, bouillon, rasp, salt og peber.
Form farsen til et aflangt farsbrød i et ovnfast fad (der evt lige smøres lidt i bunden).
Flet nu baconstrimlerne rundt om farsbrødet, så det mere eller mindre dækkes.
Forvarm ovnen til 225 grader (ingen varmluft) og bag farsbrødet i 15 minutter.
Hæld de 2 dl. bouillon ved, skru ned på 160 grader, og bag videre i 30-40 minutter.
Hæld bouillonen fra fadet over i en gryde, og tilsæt her de 2 dl mælk.
Varm op. Mix en jævning af mel og vand, og rør den i. Varm op under omrøring til saucen tyknes. Tilsæt madkulør og smag til med salt og peber.
Servér med kogte kartofler og gulerødder, og gerne lidt ribsgelé.