Lækkert fransk madbrød
Opløs gæren i det håndvarme vand.
Tilsæt salt og olivenolie, og ælt herefter melet i lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig. Ælt i minimum 5 minutter.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en times tid til dobbelt størrelse.
Slå dejen let ned, og del den i 5 lige store dele.
Læg bagepapir på 2 bageplader, og smør papiret let med olivenolie.
Form hvert brød ved at trække det ud i facon til det ligner en oval / trekant (det skal ende med at ligne et blad). Med en skarp kniv eller en dejskraber skærer du nu et langt snit i midten, og "hiver" dejen fra hinanden så der dannes et hul. Gør det samme med 3 mindre snit i siderne. Det er vigtigt at der i bund + top af hvert snit er ca. 2-3 cm. dej til at få brødet til at hænge sammen. I kanten klippes et par "hak" med en saks.
Lad brødene efterhæve - men kun mens du lige får varmet ovnen op (5-10 minutter). Ovnen skal stå på 220 grader (ingen varmluft).
Pensl brødene med lidt olivenolie og drys med groft salt (eller flagesalt) og lidt rosmarin.
Bages ca. 15-17 minutter. Spray gerne lidt vand ind i ovnen under bagningen.
Når brødene er helt kolde lægges de i en lufttæt beholder til de skal spises, så de ikke bliver tørre.
Tip: Brødene er bedst samme dag som de er bagt.