Engelske påskeboller
Fyld mælk, smør, revet citronskal, nellike og kardemomme kapsler i en lille gryde, og varm det op til smørret er smeltet. Lad det stå og afkøle bagefter til det er håndvarmt. Fisk derefter nelliken og kardemommen op.
Smuldr gær ned i røreskålen, og hæld mælken over. Lad gæren blive opløst.
Tilsæt ægget, samt krydderierne.
Hak de tørrede frugter groft, og hæld dem i blandingen.
Ælt mel i lidt efter lidt indtil dejen er lækker og smidig. Mængden af mel afhænger lidt af melets kvalitet - jeg brugte ca. 550 g.
Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse (en time eller to).
Slå dejen let ned, og del den i ca. 11 lige store boller. Mine vejede 78 g hver.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir på. De skal stå rimeligt tæt, men ikke røre hinanden. Dæk med et rent viskestykke, og lad bollerne efterhæve 45 minutter.
Nu laves blandingen der skal bruges til krydset (korset): Rør mel, sukker og vand sammen. Konsistensen skal være som en tyk pandekagedej. Fyld dejen i en engangs sprøjtepose, og klip et lille hul i bunden.
De efterhævede boller skulle nu gerne være vokset så meget så de står rigtig tæt på pladen. Pensl bollerne med æg. Herefter tegner du med sprøjteposen et kryds på hver bolle. Det skal gå hele vejen på tværs af hver bolle.
Bages ved 210 grader (ingen varmluft) i ca. 15 minutter til de har fået godt med farve. Bemærk: efter ca. 5 minutters bagning vil det se ud som om krydserne forsvinder - bare rolig - når først selve bollen får mere farve vil krydset træde tydeligt frem!
Rør sukker og kogende vand sammen, og lad sukkeret blive opløst. Dette pensles på bollerne, når de er kommet ud af ovnen og stadig er helt varme.
Afkøl og spis de lækre boller med iskoldt smør.