Start med at tilberede grønsagerne:
Rødbeden skrælles og rives groft. Kog den revne rødbede i 3-4 minutter, si vandet fra, og blend det til en fin masse.
Hvis du bruger frosset spinat skal det tøs op, og dernæst blendes til en fin masse. Bruger du frisk spinat skal det lige blancheres i kogende vand før du blender.
Sæt grønsagerne til side.
Opløs gæren i det håndvarme vand og tilsæt græsk yoghurt, salt og olivenolie.
Første "lille" portion: Tilsæt rødbede, og så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
Anden "lille" portion: Tilsæt spinat, og så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
Tredje "lidt større" portion: Tilsæt så meget mel at dejen føles smidig og lækker.
Lad alle tre dejportioner hæve en times tid ved stuetemperatur.
Efter hævning formes hver portion til en lang pølse, og de 3 pølser flettes. Put enderne ind under brødet, så det får en pæn afslutning i begge ender.
Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter på pladen.
Pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.