- min mormors gamle opskrift fra dengang jeg var barn i 70'erne
Start med at rense kyllingen. Tør den dernæst med køkkenrulle udenpå og indeni, og gnid den let med salt. Tip: Du kan evt. proppe frisk persille indeni, men det behøves ikke.
I en stor stegegryde smelter du margarinen, og rører dernæst madkulør i - det får en meget mørk farve!
Læg den hele kylling i, og brun den til en fin farve på alle sider. Læg den til sidst med brystsiden nedad.
Tilsæt ca. 2 dl. vand, og skru ned på lav/middel varme. Lad kyllingen simre lige så stille i 45-50 minutter.
Imens laver du agurkesalaten:
Skær hele agurken i skiver - gerne på "skivedelen" af et rivejern. I en traditionel gammeldags agurkesalat skal skiverne være meget meget tynde, men hvis du ønsker lidt mere bid i, så lav dem lidt tykkere.
Bland marinaden af eddike, sukker, og friskkværnet peber. Når sukkeret er opløst kommer du agurkeskiverne i, og rører godt rundt. Dæk til, og lad det trække minimum 15 minutter - gerne længere.
Når kyllingen er færdigstegt, "fisker" du den forsigtigt op i gryden, og over på et fad du dækker til (så den kan holde sig varm).
Væden i bunden af gryden (fra kyllingen) tilsættes 1 dl. mælk, og varm op på max. Rør nu en jævning i (mel og vand), til den har den ønskede konsistens. Til denne grydekylling skal sovsen ikke være for tynd - det er en sovs ikke en sauce! Smag til med salt og peber.
Serveres med kogte kartofler. Velbekomme!