- min mors gamle opskrift
Opløs gæren i den håndvarme mælk.
Tilsæt den bløde smør, sukker og æg.
Ælt mel i lidt efter lidt, til dejen er smidig og lækker.
Sådan laver du kagecremen:
Pisk alle ingredienser i en kasserolle over middel varme, og kog langsomt op til cremen tykner. Lad den afkøle inden den fyldes i fastelavnsbollerne.
Sådan laver du remoncen:
Smørret skal være blødt. Rør det med sukker og mel.
Saml fastelavnsbollerne:
Del dejen i 15 lige store dele (Tip: hver bolle skal veje ca. 72-74 g).
Rul hver bolle ud til ca. 12 x 12 cm. Læg på midten en lille tsk remonce og en stor tsk creme, og luk kanterne. Lukningen vendes nedad. Hvis du vil være helt sikker på at cremen ikke flyder ud under bagning, så pensl samplingen med æggehvide inden de lægges på pladen.
Efterhæver på pladen ca. 10 minutter mens ovnen varmer op.
Pensl hver bolle med æggehvide inden bagning.
Fastelavnsbollerne bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne.
Når de er kolde, pyntes de med glasur og evt. krymmel/kandiserede violer eller lignende.