1håndfuld krydderurterløvstikke, persille eller andet
4spskmel
saltpeber
20stk store tarteletter2 pakker
Sådan gør du
Kom de rensede kyllingestykker i en gryde, dæk med vand, tilsæt lidt salt, og kog i ca. 15 minutter (til de er møre og gennemkogte).
Hæld vandet fra, men gem 0,5 liter til saucen.
Fjern skind og ben fra kyllingestykkerne, og skær kødet i små tern.
Tænd ovnen på 200 grader.
I en anden gryde hælder du vandet fra aspargesdåsen i. Tilsæt de 5 dl. kogevand fra kyllingen, og mælk. Varm op til det koger.
Mix en jævning af mel og vand, og hæld så meget i saucen under omrøring, at den bliver tilpas tyk.
Tilsæt aspargessnitter, krydderurter og kyllingetern, og smag til med salt og peber. Lad det koge 5 minutter, så kyllingen begynder at trevle en smule. Hvis saucen er for tynd må den lige tilsættes lidt mere meljævning.
Tip: Tag et kig på aspargesstykkerne i dåsen inden de hældes i. Hvis de er for lange (de skal jo gerne kunne passe nogenlunde i tarteletterne), så klipper du dem let i mindre stykker ved simpelthen at tage en stor køkkensaks og klippe direkte ned i aspargeserne mens de ligger i dåsen.
Sæt de tomme tarteletskaller i den varme ovn i ca. 5 minutter.
De varme tarteletter fyldes nu med saucen, og serveres med det samme.