Opløs gæren i håndvarmt vand, og tilsæt salt, sukker og olivenolie.
Tilsæt durummel, og få alle klumper æltet ud inden du begynder at tilsætte hvedemel. Dette tilsættes lidt af gangen. Når dejen er æltet godt igennem og føles blød og smidig, dækker du skålen til med et rent viskestykke og ladere den hæve på køkkenbordet i 1 – 1,5 time.
Nu ruller du dejen ud til at stort rektangel, ca. 30 x 40 cm. Smør pestoen på hele stykket, og fold først 1/3 ind fra venstre og mod midten. Fold derefter den højre 1/3 over hele stykket.
Du har nu et aflangt stykke på bordet. Vend det om, så du har den brede del ud mod dig selv.
Rul nu stykket ud, så det får omtrent samme størrelse som fra starten af (30 x 40). Det er vigtigt at stykket bliver nogenlunde lige tykt over det hele (så dine snurrer bliver lige store).
Skær nu stykket ud (på den korte led) i 10-12 aflange strimler. Hvis du vil bruge snurrerne som sandwichboller, anbefaler jeg at du nøjes med 10 stk, så de bliver lidt større.
Nu kommer det sjove så, for nu skal du til at forme snurrerne:
Hver strimmel vil måle ca. 30 cm x 3-4 cm. Tag en strimmel, hold den ene ende fast med venstre hånd mod bordpladen, og med højre hånd tager du nu fat i den anden ende og snurrer den (så det bliver et langt snurret stykke dej). Hold nu den snurrede strimmel i den ene ende med venstre hånd mens du snurrer længden en gang rundt herom, med din højre hånd. Enden af strimlen putter du ned i midten af din snurre. Done! Det er mere enkelt end det lyder
Lad dine snurrer efterhæve ca. 20 min. på bagepladen under et viskestykke.
De skal ikke pensles inden bagning.
Bages v. 200 grader midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.