700g.rensede og snittede rabarberhelst de røde “jordbærrabarber”
korn af 1 vanillestang
Sådan gør du
Kog vand og sukker i 3 min., indtil sukkeret er smeltet.
Kog rabarberne op med vanillekorn og 0,5 dl. vand, og småkog i 5-8 minutter under låg.
Si rabarbersaften fra (og her skal du være lidt tålmodig), og bland med sukkerlagen. Afkøl lagen helt inden den sættes på frys eller hældes i ismaskinen.
Med ismaskine:
Kør massen i ismaskinen indtil den begynder at flage.
Pisk æggehviderne stive, og vend disse i massen. Start maskinen igen, og kør til sorbeten har den rigtige konsistens. Den bliver ret blød i maskinen (nærmest som skum til en softice), så hvis man vil have den lidt hårdere den skal en tur i fryseren bagefter. Det er dog stadig ikke den letteste sorbet at kugle.
Uden ismaskine:
Kom den afkølede masse i fryseren, og frys i 30 min. Rør i sorbeten, og frys igen i 20 min. til sorbeten er begyndt at flage.
Rør den godt igennem.
Pisk æggehviderne stive, og vend disse i massen. Frys derefter i 20 min., hvorefter sorbeten røres for sidste gang. Frys videre til den har den ønskede konsistens.
Tip: Du kan godt udelade de piskede æggehvider. Så skal du bare øge mængden af sukkerlage, og sorbeten bliver mindre blød og luftig.