Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Frokostboller med skvalderkål
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
20
min
Samlet tid
40
min
Antal
:
12
stk
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
1
pk. gær
4
dl.
vand
2
tsk.
salt
1/2
dl.
olivenolie
1
liter
skvalderkål
9-10
dl.
hvedemel
eller bland med 2/3 hvede + 1/3 durum
Sådan gør du
Start med at høste dine skvalderkål. Hvis du ikke selv har nogen i haven, er jeg sikker på at naboen gerne deler ud!
Skyl kålen og hak den rimeligt fint. Når den er hakket bliver der ca. 1 håndfulde.
Opløs gæren i vandet (lunkent). Tilsæt salt og olivenolie.
Tilsæt skvalderkål.
Bland mel i lidt efter lidt. Dejen skal føles blank og smidig.
Sættes til hævning med et rent viskestykke over, til ca. dobbelt størrelse (1 time eller deromkring)
Formes til boller, som efterhæver på pladen ca. 20 min.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.