Start med at rense alle grønsagerne og skære dem i små tern. Man kan i princippet bruge de fleste slags grønsager; jeg brugte denne gang en skønsom blanding af aubergine, squash, champignons, forårsløg, og bladselleri. Steg grønsagerne bløde i olivenolie, og tilsæt passataen og den halve bouillon terning. Lad saucen simre ved svag varme 10-15 min. Sæt det lidt væk.
I en anden gryde svitses det hakkede løg. Det skal blive blødt men ikke tage farve. Tilsæt oksefarsen lidt ad gangen, til det hele skiller fint. Steg videre et par minutter.
Tilsæt grønsagssaucen, dåsen med tomater og krydderierne, og lad retten småkoge 15 min.
Smag til med salt og peber.
Hvid sauce:
Dette er en ganske enkel hvid sauce; ikke en bechamel. Man kan sagtens udskifte den med en ægte bechamel hvis man synes.
Hæld mælken i en gryde, krydr med godt med salt og peber, og varm langsomt op. Lav en jævning af mel og vand. Når mælken når kogepunktet jævnes den til er relativt tyktflydende. Lad den koge lidt ved svag varme.
Saml lasagnen:
Tag et stort (helst firkantet) fad, og pensl det med olivenolie. Hæld en lille smule kødsauce i bunden. Derefter lasagneplader, kødsauce, hvid sauce, lasagneplader, osv. I et af de midterste lag lægger du osten. Du skal slutte af med et lag lasagneplader, og et godt lag hvid sauce på toppen. Det er vigtigt på toppen at lasagnepladerne er 100% dækket.
Læg et par små margarineklumper på toppen inden du sætter lasagnen i ovnen.
Bages ved 200 grader i ca 45 minutter.
TIP: Lasagnen bliver kun bedre af at blive lagt sammen dagen før, sat i køleskabet, og så ellers først i ovnen dagen efter.