Forfatter: Hverdagsro.dk, inspireret af Brdr. Price
Ingredienser
Kød:
1nakkekam på ca. 800 g
Rub:
50gfarin
50gpaprika
3tsksennepspulver
2spskpeber
3spskfint salt
1spsk.chili eller cayennepeber
Dryppelse:
2spskketchup
1squeeze tabasco eller anden rød hot sauc
1spskfarin
2dl.æblecider
Sådan gør du
Dag 1:
Bland alle krydderierne til din rub, og grid kødet godt ind på alle sider.
Læg kødet og evt. resterende krydderi i en frostpose, bind for posen, og læg den på køl til næste dag.
Dag 2:
Bland ingredienserne til dryppelsen. Denne skal du bruge til at dryppe kødet med af og til under grillningen. Det der er tilovers kan dryppes over kødet v. servering.
Grill kødet ved lav temperatur (100-110 grader) i ca. 8-9 timer. Det kommer til at se ret mørkt ud!
Kødet er færdigt når en kernetemperatur på 90 grader nået (brug et stegetermometer der stikkes ind i kødet). Under stegningen vil du sandsynligvis opleve, at kødet i laaaaaang tid viser samme kernetemperatur, og det ser ud til at der ikke rigtig sker noget. Det er helt normalt!
Når kødet er taget af grillen "pulles" det, dvs. du lægger det på et skærebræt, og går så i krig med 2 gafler, hvor du trækker kødet fra hinanden i fine trevler.