Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Porretærte
Forb. tid
15
min
Tilb. tid
35
min
Samlet tid
50
min
Antal
:
4
pers.
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
Tærtedej:
125
g
margarine
175
g
mel
1
tsk
eddike
2-3
spsk
koldt vand
Fyld:
3-4
porrer
rensede
2
dl.
græsk yoghurt
2%
1,5
dl.
porrevand
5
æg
150
g
revet ost
0,5
revet muskatnød
salt
peber
Tilbehør:
1
pk. bacon i tern
Grøn salat
Sådan gør du
Start med at lave tærtedejen, ved at skære den kolde margarine i tern, og nuldre den i melet til en "grov rasp". Saml dejen med eddike og vand.
Pensl et ovnfast fad med olie, og pres dejen ned så den dækker hele bunden. Prik dejen med en gaffel.
Forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader.
Snit porrerne, og kog dem i saltet vand i ca 5 minutter. Lad dem køle lidt af, og gem 1,5 dl. af kogevandet.
Bland æg, græsk yoghurt, muskatnød, porrevand, og salt + peber.
Hæld porrerne over den forbagte bund, og dæk med æggeblandingen.
Drys øverst med den revne ost.
Sæt tærten tilbage i ovnen, og lad den bage videre ca. 25 minutter.
Når der er 5 minutter tilbage steger du bacon, og dette hældes over den færdigbagte tærte.
Serveres med grøn salat.