Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv opskrift
Hindbærsoufflé
Forb. tid
20
min
Tilb. tid
15
min
Samlet tid
35
min
Antal
:
5
-6 stk
Forfatter
:
Hverdagsro.dk
Ingredienser
200
g
frosne hindbær
40
g
flormelis
0,5
vaniljestang
1
lille tsk maizena
3
tsk
vand
2
spsk
limesaft
4
æggehvider
75
g
flormelis
Pynt:
Flormelis
Friske hindbær
Sådan gør du
Start med at lave hindbær siruppen. Det kan med fordel gøres dagen før, da den skal nå at køle helt ned.
Hæld de optøede hindbær i en lille gryde sammen med kornene fra vaniljestangen, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og blend det hele med en stavblender.
Si massen gennem en sigte, så alle kornene sies fra.
Gør gryden ren, og hæld hindbær siruppen tilbage i gryden.
Tilsæt limesaft og flormelis, og bring massen i kog igen.
Rør maizena op med 3 tsk vand, og rør det i hindbærblandingen. Pisk imens det hældes i, og lad det koge et minuts tid derefter.
Hæld det i en skål, og sæt det på køl. Det skal blive helt koldt inden det bruges.
Forvarm ovnen på 180 grader, og smør dine ramekiner (små ovnfaste skåle) indeni.
Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt derefter flormelis lidt af gangen.
Vend forsigtigt hindbærmassen i.
Fyld nu ramekinerne (det gøres lettest med en sprøjtepose). Det er vigtigt at du kun fylder dem 3/4 op, da de vil hæve helt vildt inde i ovnen!
Bages ved 180 grader i ca 15 minutter, til de er hævet fint op og har fået lidt farve.
Drys flormelis over (gennem en si) og pynt med friske hindbær.
Serveres straks!