450gflødeostf.eks. Philadelphia Light - svarer til 2,5 bæger
1dl.græsk yoghurt 2%
0,5vaniljestang
1,5appelsiner
50gflormelis
3bladehusblas
Gelé:
0,5dl.glögg koncentratf.eks. Stockuts goda glögg
1,5dl.vand
2bladehusblas
Sådan gør du
Start med at lave bunden.
Put brunkagerne i en frysepose, og luk med en knude. Mas kagerne godt, så de bliver til en grov rasp. Tip: brug evt. en kagerulle!
Smelt smørret og rør det i brunkagerne sammen med krydderierne.
Tag en lille rund springform - diameter 21 cm. Fór bunden med bagepapir.
Tryk brunkagemassen godt ned i bunden, og bag den ved 160 grader i 10 minutter.
Lad den bagte bund køle af.
Fyld osten i en røreskål, og rør den godt op med en håndmixer.
Pisk græsk yoghurt i.
Tag kornene ud af vaniljestangen, og bland med lidt flormelis så kornene bliver godt fordelt.
Pres appelsinerne i en lille gryde.
Rør vanilje og flormelis i osteblandingen.
Læg de 3 blade husblas i blød i en skål med koldt vand, til de er blevet bløde (ca. 5 minutter).
Varm appelsinsaften op. Når det koger tager du det af varmen, vrider husblassen for vand, og rører husblassen i appelsinsaften så den opløses. Afkøl til stuetemperatur (det går hurtigst hvis du lige hælder det fra gryden og over i en skål der ikke er varm).
Vend appelsinsaften i ostemasen.
Ostemassen fordeles nu ovenpå den bagte bund, og sættes på køl - gerne natten over (men minimum 4-5 timer).
Gele:
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
Bland gløgg koncentrat med vand - smag til at det har den grad af styrke du kan lide. Der skal være 2 dl. i alt.
Tip: I denne variant er gelélaget på toppen ganske tyndt. Hvis du ønsker et tykkere gelélag skal du lave 3 dl. i alt, og tilsætte 3 blade husblas i stedet for 2!
Opvarm blandingen, og når det koger tager du det af varmen.
Vrid husblas, og rør det i gløggen. Lad det afkøle til stuetemperatur.
Hæld forsigtigt den afkølede gele over den kolde cheesecake, og sæt på køl igen til geléen er stivnet, og kagen er klar til servering.
Pynt:
F.eks. ristede mandelsplitter, appelsinbåde eller frisk citronmelisse.