Home Strik Ugens kig i strikkekurven: GOLDENFERN sweater

Ugens kig i strikkekurven: GOLDENFERN sweater

Goldenfern

Efter at jeg for et par uger siden blev færdig med min Bregnesweater (se projektet her), havde jeg sørme stadig over 100 g tilbage at det skønne håndfarvede garn jeg havde vundet hos Ladybug Yarn ved juletid. Og så lækkert garn kan man altså ikke bare have liggende på må og få 🙂 Det passede lige i mængde til at kunne bruges som effektfarve i en Goldenfern sweater – et projekt jeg havde haft i kikkerten i et stykke tid. Jeg parrede det med en marineblå Geelong i 100% uld fra Garnudsalg, som der pludselig kom et sindsygt godt tilbud på. Geelong beskrives som merinoens luksuriøse fætter, med en blødhed svarende til cashmere. Og efter at have strikket i det må jeg give dem ret – det er et helt fantastisk garn. Jeg er SÅ begejstret. Det sælges i cones á 450 g, så man må selv lige vinde det op.

Goldfern opskriften er designet af Jennifer Steingass, og man kan finde den på Ravelry. Jennifer laver de skønneste basistrøjer, med fantastiske mønsterdesigns af typisk bærestykket. På denne model ligger mønsteret i bunden, og på originalen gentages det på ærmerne også. Det valgte jeg at undlade. Sådan set ikke af dovenskab, men fordi jeg syntes det ville være pænere med helt ensfarvede ærmer. Og da jeg så sad og var ved at være færdig med det sidste ærme, slog det mig pludselig – at den da ville se helt fantastisk ud med en rullekrave! Så…… som sagt så gjort. Optrævling af den første halskant, og ny strik af rullekrave. Det kostede lige en ekstra strikkedag, men hvad pokker. Jeg elsker resultatet!

Opskriften er på engelsk, men selv nybegyndere vil kunne være med. Den er (som Jennifer’s øvrige opskrifter) velskrevet og nem at gå til. Du kan finde den på Ravelry.

PROJEKT DATA:

OPSKRIFT:GOLDENFERN
DESIGNER:Jennifer Steingass
GARN:Ca. 300 g Geelong, fv. marine blå
Ca. 50 g Håndfarvet Merino (Ladybug Yarn), fv. Robin

Indlægget er ikke reklame eller sponsoreret på nogen måde.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment