Home Strik Et kig i strikkekurven: BREGNE Sweater

Et kig i strikkekurven: BREGNE Sweater

Bregne sweater

I december var jeg så heldig at vinde en adventskonkurrence på Instagram. Præmien var 3 fed håndfarvet Superwash Merino Uld fra Dorrit der står bag Ladybugyarn. Hun farver et væld af fantastiske varianter, og denne er farven Robin.

Jeg har parret det håndfarvede garn med en følgetråd i offwhite Angel mohair fra Permin, og de 2 garnkvaliteter klæder virkelig hinanden og giver et resultat der er blødere end blødest, og som sagtens kan bæres direkte på huden uden på nogen måder at kradse.

Jeg var på udkig efter en kortærmet model med noget hulmønster. Kortærmet fordi jeg elsker kortærmet strik, og nå ja jeg havde heller ikke garn nok til at strikke lange ærmer 🙂 Det blev til et freestylet Bregnesweater a’la Hverdagsro. Jeg droppede rullekraven (igen: begrænset garnmængde), og lavede i stedet en høj hals. Og så ændrede jeg ærmelængden til kort. Og jeg må sige, at resultatet blev præcis som jeg havde ønsket det. Jeg er vild med den!

Blusen strikkes oppefra og ned, og opskriften (som er fra Knitforolive) er virkelig nem at gå til. Den er virkelig udførligt beskrevet, og en nybegynder vil sagtens kunne være med.

Udfordringen ved at strikke et større projekt i håndfarvet garn, er at der kan forekomme farveforskelle, så for at undgå store striber i arbejdet skal man helst arbejde med 2 fed ad gangen, og skifte tråd for hver strikket omgang. Jeg gjorde det med mine 3 fed, at hvert fed blev delt i to, og de nu 6 nøgler blev så mixet 2 og 2, der ikke kom fra samme fed. Alligevel er blusens underste halvdel blevet en anelse mørkere end den øverste, men det ses kun i virkelig skarpt dagslys, så det er ikke den store katastrofe. Jeg glæder mig i hvert fald til at tage den i brug!

Lur mig om jeg ikke på et senere tidspunkt liiiige skal have strikket også originalmodellen (altså incl. rullekrave og lange ærmer)… jeg tænker måske i sort. Endnu en ting til strikke-to-do listen, som vist aldrig løber tør.

PROJEKT DATA:

Opskrift:BREGNESWEATER af knittingforolive.dk
Garn:Håndfarvet 100% merino uld, fv. Robin fra Ladybugyarn
Angel Mohair fv. råhvid, Permin
Forbrug:  2 fed (=200 g) håndfarvet merino (cirka 800 m)
4 nøgler Angel Mohair (cirka 800 m)

Indlægget er ikke reklame eller sponsoreret på nogen måde.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Avatar
Tina Thomsen 15. februar 2021 at 13:30

Fed blog du har, her vil jeg også helt klart følge med fremover, så tak for den.

Mvh Tina Thomsen

Reply
Avatar
Tina 15. februar 2021 at 16:10

Hej Tina – 1000 tak 🙂 Du er så hjertelig velkommen! Håber du både kan finde noget mad- og strikkeinspiration herinde. Kh Tina

Reply

Leave a Comment