Home Diverse Ugens kig i strikkekurven: FORESTLAND sweater

Ugens kig i strikkekurven: FORESTLAND sweater

Forestland 1

Kender du det med, at du ser den samme striktrøje dukke op på billede efter billede i dit Instagram feed? Og jo flere gange du ser den i forskellige versioner og farver, jo mere sikker bliver du på, at den MÅ du altså også bare eje (reklamens magt)?! Præcis sådan havde jeg det, da de første billeder fra teststrikkere af Forestland sweateren begyndte at dukke op henover sommeren. Jeg syntes simpelthen bare at det enkle mønsterstrik på bærestykket var noget af det skønneste. Og det synes jeg stadig!

Opskriften på Forestland kan du finde på Ravelry. Den er designet af dygtige Jennifer Steingass fra kontoen Knit.Love.Wool. Den kan snildt strikkes også af nybegyndere.

Jeg valgte at strikke den i en tweedagtig bundfarve, og et ensfarvet mønstergarn. Garnet jeg har strikket i er Ecopuno Print fra Lana Grossa, der løber med ca. 215 meter pr 50 g. Garnet er til en p.4, men fordi det er ret hårdt spundet bliver det strikkede resultat tyndt og let. Set i bakspejlet tror jeg at jeg ville have lavet den med en tynd følgetråd i noget mohair/silke, for at få trøjen lidt mere vamset. Ecopuno er et bomuldsgarn der er tilsat merino og alpaka, så det er et ret “let” garn, der giver et dejlig blødt resultat. Og min Forestland er også fin som den er nu (uden følgetråden); men den er mere en bluse end en trøje, og vil passe fint også til forårsgarderoben.

Opskriften er på engelsk, men nem at følge selv for en nybegynder udi engelske opskrifter som mig. Den strikkes oppefra og ned, og når man er forbi bærestykket (som er ret hurtigt strikket), ja, så er resten faktisk bare rendyrket lækkert TV-strik.

Blusen skal nok blive brugt flittigt.

PROJEKT DATA:

OPSKRIFT:FORESTLAND af Jennifer Steingass fra Knit.Love.Wool
GARN:ECOPUNO PRINT fv. 102 (støvet blå m. røde/brune speckles) + ECOPUNO fv. hvid
FORBRUG: 5 ngl bundfarve + 1 ngl mønsterfarve

Indlægget er ikke reklame eller på nogen måde sponsoreret.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment