Home Jul Rullepølse – den helt klassiske

Rullepølse – den helt klassiske

Rullepølse

En af de ting vi næsten altid laver ved juletid er rullepølse. Det tager lidt tid (laves over 3 dage), men det er virkelig arbejdet værd, for det smager helt forrygende. Fordelen ved at lave den selv er jo, at du kan tilsætte præcis de krydderier som du og din familie allerbedst kan lide. Hjemme hos os kører vi f.eks. gerne den helt klassiske linje, dvs. uden hverken persille, hvidløg, eller andre “kulørte indslag”. Derimod fordobler vi altid mængden af peber – for vi eeeeeelsker peber i rigelige mængder! Ønsker man en lyserød rullepølse skal der tilsættes lidt nitritsalt. Vi plejer ikke at gøre det.

Det er ikke svært at lave sin egen rullepølse. Køb slaget hos en slagter – i december kan du også få det i det fleste større supermarkeder i køledisken.

For at få den firkantede form på pølsen, foreskriver de fleste opskrifter at du putter den i en rullepølsepresser. Men ok, sådan én er det altså ikke lige os alle der har. Men kan du sagtens lave rullepølse alligevel! Det vi gør hjemme hos os er, at vi kommer den kogte pølse i en rugbrødsform der er foret med bagepapir. Papiret foldes over pølsen på toppen. Som låg på pølsen lægger vi så et stykke aflangt træ (lidt mindre end selve formen, så den går ned og rører toppen af pølsen). Og til sidst for at presse det hele sammen lægger vi noget tungt (i år var den en lille overskuds flise fra indkørslen!)

Link til andre juleopskrifter

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Rullepølse - den helt klassiske

Antal 1 pølse
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 rullepølse slag
  • 4-6 bladed husblas
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 løg
  • 2 spsk stødt sort peber
  • 1 spsk stødt allehånde
  • Saltlage:
  • 3 l. vand
  • 480 g salt

Sådan gør du

  1. Dag 1:
  2. Hvis du ikke ønsker din rullepølse alt for fed, skal du starte med at skære noget at fedtet af slaget.
  3. Riv løget groft på et rivejern. Alternativ blend det med din stavblender.
  4. Bland alle de tørre ingredienser sammen (salt, sukker, allehånde og peber).
  5. Læg dit slag på langs på køkkenbordet.
  6. Drys 2/3 af slaget med krydderiblandingen, og læg løgene i 2 baner på den korte led af slaget. Den sidste 1/3 af slaget holdes helt fri for fyld.
  7. Læg dernæst husblas på de 2/3 af slaget (de skal ikke udblødes først).
  8. Fold den 1/3 af slaget der ikke er krydret over mod midten. Fold derefter den krydrede del fra den anden side og stramt over mod den modsatte side.
  9. Bind rundt om pølsen med madsnor, så den lukkes så godt som muligt.
  10. Lav en saltlage af vand og salt. Der skal 160 g salt til pr. liter vand, og du skal bruge så meget vand at din rullepølse kan blive dækket når den står i gryden.
  11. Læg rullepølsen i en gryde og hæld saltlagen over. Den skal som sagt dækkes helt.
  12. Læg låg på, og stil den nu koldt i 2 døgn.
  13. Dag 3:
  14. Kog nu pølsen i ca. 2 timer ved jævn varme.
  15. Fyld den i en rullepølsepresse eller lignende, og sæt den koldt.
  16. Efter ca 10-12 timer vil den være færdigpresset og klar til at spise.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering