Home Desserter Hindbærsoufflé

Hindbærsoufflé

Hindbærsoufflé

Faktisk havde jeg aldrig hørt om hindbærsoufflé før desserten tilfældigt blev serveret i en amerikansk film jeg så 🙂 Sådan kan man jo engang imellem finde sin inspiration på de særeste steder!

Den får en rigtig fin pink farve, en lækker hindbærsmag, og hæver sig fantastisk op under bagning. Som med alle souffléer er det vigtigt at gæsterne sidder klar omkring bordet, så de kan serveres straks efter de er kommet ud af ovnen. Der går ikke mange øjeblikke før de begynder af falde lidt sammen!

Inspiration til andre lækre desserter:
Rabarber sorbet
Bærkage

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Hindbærsoufflé

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 5 -6 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 200 g frosne hindbær
  • 40 g flormelis
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 lille tsk maizena
  • 3 tsk vand
  • 2 spsk limesaft
  • 4 æggehvider
  • 75 g flormelis
  • Pynt:
  • Flormelis
  • Friske hindbær

Sådan gør du

  1. Start med at lave hindbær siruppen. Det kan med fordel gøres dagen før, da den skal nå at køle helt ned.
  2. Hæld de optøede hindbær i en lille gryde sammen med kornene fra vaniljestangen, og bring det i kog.
  3. Tag gryden af varmen, og blend det hele med en stavblender.
  4. Si massen gennem en sigte, så alle kornene sies fra.
  5. Gør gryden ren, og hæld hindbær siruppen tilbage i gryden.
  6. Tilsæt limesaft og flormelis, og bring massen i kog igen.
  7. Rør maizena op med 3 tsk vand, og rør det i hindbærblandingen. Pisk imens det hældes i, og lad det koge et minuts tid derefter.
  8. Hæld det i en skål, og sæt det på køl. Det skal blive helt koldt inden det bruges.
  9. Forvarm ovnen på 180 grader, og smør dine ramekiner (små ovnfaste skåle) indeni.
  10. Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt derefter flormelis lidt af gangen.
  11. Vend forsigtigt hindbærmassen i.
  12. Fyld nu ramekinerne (det gøres lettest med en sprøjtepose). Det er vigtigt at du kun fylder dem 3/4 op, da de vil hæve helt vildt inde i ovnen!
  13. Bages ved 180 grader i ca 15 minutter, til de er hævet fint op og har fået lidt farve.
  14. Drys flormelis over (gennem en si) og pynt med friske hindbær.
  15. Serveres straks!

 

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Annette 25. april 2018 at 0:43

Hej Tina
Jeg har et spørgsmål omkring ovn temperaturen, er de 180 grader gælder det en hel alm. ovn, el er det varmluft temperatur?
mvh Annette

Reply
Tina 25. april 2018 at 8:08

Hej Annette. Det er helt alm uden varmluft 🙂 Mange hilsner Tina

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering