Home Kageopskrifter Pumpkin Pie (Græskartærte)

Pumpkin Pie (Græskartærte)

Pumpkin pie

Hvis du, som de fleste andre, har set amerikanske film der foregår om efteråret eller omkring Thanksgiving i november, har du garanteret også hørt om Pumpkin Pie (Græskartærte). Men har du nogensinde smagt det? Hvis svaret er nej, så er du næppe den eneste. Det med at bruge græskar i det søde køkken er ikke noget vi har gjort så meget i herhjemme, men faktisk er en pumpkin pie en rigtig skøn og hyggelig efterårskage. Og så er den jo helt oplagt at give sig i kast med her hvor vi nærmer os Halloween.

I USA bages den ofte med græskarmos købt på glas eller dåse. Det er ikke så let at få fat i herhjemme, så jeg plejer at bruge et butternut squash eller hokkaido græskar (fåes i de fleste supermarkeder).

Den serveres med flødeskum på toppen.

Andre Halloween inspirerede opskrifter:
Pumpkin spice latte
Græskarsuppe

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Pumpkin Pie (græskartærte)

Antal 1 tærte
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1,5 dl. farin
  • 1 dl. sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 0,25 tsk revet muskatnød
  • 0,25 tsk stødte nelliker
  • et drys kardemomme
  • 0,5 tsk revet citronskal
  • 5 dl. moset græskarkød butternut squash eller hokkaido
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Dej:
  • 3 dl. mel
  • 0,25 tsk salt
  • 50 g smør eller margarine
  • 2-4 spsk koldt vand

Sådan gør du

  1. Græskarmos:
  2. Start med at lave græskarmosen. TIP: Den kan sagtens laves dagen i forvejen
  3. Halvér dit græskar og fjern alt trævl og kerner. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og herpå de 2 græskarhalvdele med skærefladen nedad.
  4. Bages ved 175 grader i 1 - 1,5 time, indtil du let kan stikke en gaffel i græskaret.
  5. Lad det afkøle, og skrab græskarmosen ud.
  6. Dejen:
  7. Lav tærtebunden ved at blande mel og salt.
  8. Skær margarinen i små tern, og nulr dem ud i dejen.
  9. Saml til sidst dejen med vand, fyld dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet til den skal bruges.
  10. Fyld:
  11. Mix æg med sukker, farin, salt, krydderier og citronskal.
  12. Tilsæt græskarmosen og piskefløde, og pisk indtil det hele er godt blandet.
  13. Udrul den kolde tærtedej på et stykke bagepapir på bordet. Pensl en tærteform med flydende margarine eller olie, og placer dejen i formen. Tryk kanterne godt til.
  14. Hæld fyldet over dejen.
  15. Bagning:
  16. Bages først ved 220 grader i 15 minutter.
  17. Efter 15 minutter sænkes temperaturen til 175 grader, og tærten bages yderligere 45-50 minutter.
  18. TIP: Hvis kanten under bagningen begynder at se mørk ud, så dæk kanten hele vejen rundt med staniol.
  19. Tærten afkøles min. 2 timer og spises ved stuetemperatur. Den vil se noget "hævet" ud når den lige er kommet ud af ovnen, men falder sammen som den skal under afkølingen.
  20. Serveres med kold flødeskum.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering