Home Hovedretter Moussaka
Moussaka

Moussaka er en af de “faste” indslag på menuen hjemme hos os, og i tidens løb har vi udviklet en version der vist bare er vores egen. Opskriften her er præcis den. Det er en dejlig nem hverdagsret, som ovenikøbet med fordel kan laves dagen i forvejen, så den bare er klar til at sætte i ovnen, hvis der kommer en travl dag. Ret perfekt!

Servér den med en lækker grøn salat og grøn Tabasco sauce.

Alternativ opskrift på Moussaka med Parmesan

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Moussaka a'la Hverdagsro.dk

Køkken Græsk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 400 g oksefars
  • 1 dåse tomatpure
  • olivenolie
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Krydderier paprika, tørret persille, chili, oregano
  • 2 store auberginer
  • 1 l. skummetmælk
  • 2-3 spsk mel
  • evt. muskatnød
  • 2-3 spsk rasp
  • 1 pose revet ost
  • Tilbehør: Grøn salat

Sådan gør du

  1. Start med at skære auberginerne i skiver på ca. 1 cm. tykkelse.
  2. Læg alle skiverne på en bageplade med bagepapir på, og hæld lidt olivenolie over. Drys med groft salt.
  3. Sæt pladen i ovnen ved 180 grader varmluft, så de får lidt farve og bliver tørre og blødere.
  4. Tag dem ud og lad dem stå til de skal bruges.
  5. Kødsauce:
  6. Hak løg og hvidløg fint.
  7. Varm olivenolien op i en stor gryde, og steg løg og hvidløg let. De skal ikke få farve.
  8. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med lidt.
  9. Tilsæt oksefarsen lidt ad gangen, så hver klump deler sig og steger inden den næste klump kommer i (ellers vil det komme til at stå og koge).
  10. Tilsæt lidt vand (1 dl. ca) og krydderier, og lad kødsaucen boble ved svag varme 5-10 minutter.
  11. Hvid sauce:
  12. Så laver du den hvide sauce (dette er ikke en bechamel sauce, men en let hvid sauce).
  13. Varm mælken op i en gryde. Lav en jævning af mel og vand, og rør den i. Kog op til saucen har den tykkelse du ønsker (tilsæt mere jævning hvis det er nødvendigt). Den skal ikke være alt for tynd. Smag til med salt og peber og evt. muskatnød.
  14. Saml moussakaen:
  15. Smør et ovnfast fad med høje kanter med olivenolie.
  16. Læg halvdelen af auberginerne i bunden.
  17. Hæld al kødsaucen over.
  18. Læg den revne ost over kødsaucen.
  19. Læg de sidste auberginer over kødsaucen som låg.
  20. Hæld saucen ud over retten, så hele toppen er dækket.
  21. Drys toppen med rasp.
  22. Bages ved 200 grader i ca 45 minutter.
  23. Servér med en grøn salat og grøn tabasco sauce.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering