Home MormormadBagværk Hindbærsnitter – de gode gamle

Hindbærsnitter – de gode gamle

Hindbærsnitter

Det er ikke så tit vi bager hindbærsnitter herhjemme, men de er jo ellers bare altid gode! Den her version er den helt klassiske, men man kan også sagtens fylde dem med f.eks. lemoncurd, blåbærmarmelade, eller hvad med syrlig citronmarmelade? Glasuren på toppen kan også udskiftes med et tyndt lag flødeskum og friske bær. Vores variant denne gang blev med hindbærmarmelade, og de blev peppet op til narrestreger med blåt glitterdrys 🙂

Er du hindbær fan? Så vil du også kunne lide disse:
Hindbær soufflé
Hindbær tiramisu

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Hindbærsnitter - de gode gamle

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 14 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 200 g margarine
  • 6 dl mel
  • 2 tsk vanillepulver
  • 150 g flormelis
  • 1 æg
  • Glasur: 3 dl. flormelis + vand
  • Fyld: 1-2 dl. marmelade
  • Pynt: Krymmel

Sådan gør du

  1. Blødgør margarinen lidt i mikroovn, eller tag den ud af køleskabet en rum tid før du skal bruge den, så den har stuetemperatur.
  2. Smuldr margarinen i melet, og tilsæt flormelis og vanillepulver. Tilsæt til sidst ægget, og ælt dejen samme til en fast mørdej. Du kan nu evt. sætte dejen på køl en times tid - så er den lettere at rulle ud.
  3. Udrul dejen til 3-4 mm tykkelse, og udstik i runde kager. Jeg brugte en udstikker med en diameter på ca. 9 cm.
  4. Bages v. 175 grader til de har fået lidt farve i kanten (ca. 10 min.)
  5. Når kagerne er afkølede lægger du en god tsk. marmelade på, og samler kagen med én ovenpå. Læg glasur på toppen og pynt af.

Tip: Kagerne er faktisk bedst dagen efter de er bagt, da glasuren (når de er helt friske) godt kan "splatte" noget ud. Når de har fået lov at stå en halv dags tid, bliver fyldet mere fast, og minder mere om versionen du kender fra bageren.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering